TV: Holland förnedrade Ungern - vann med 4-0

Landslag

Sverige tog en fördel för andraplatsen i Grupp E när Holland krossade Ungern med klara 4-0

Erik Hamrén hoppades på oavgjort men fick inte den start han sannolikt hoppats på. Efter bara åtta minuters spel ledde Holland med 1-0 borta mot Ungern efter att Wesley Sneijder elegant tråcklat fram en genomskärare till Rafael van der Vaart som satte 1-0.

Precis innan halvtidsvilan satte Ibrahim Afellay 2-0 efter en elegant mottagning och ett hårt avslut i målvaktens högra hörn. I början av den andra halvleken fortsatte uppvisningen med 3-0 efter at Dirk Kuyt satt boll i öppet mål. Förspelet var ett exempel på perfekt, effektivt och rakt passningsspel.

4-0 kom åtta minuter senare när Gregory van der Wiel spelade fram Robin van Persie som enkelt kunde sätta bollen i öppet mål.

Resultatet gör att Ungern tappar viktiga poäng i kampen om andraplatsen. En kamp som utkämpas mot Sverige.

Publicerad 2011-03-25 kl 22:50