TV: Hollands fiaskokval fortsatte - inget EM efter ny förlust

EM-kval (herr)

Hollands kval till EM har varit ett riktigt praktfiasko.
Mot Tjeckien i sista matchen blev det en ny förlust och VM-trean missar mästerskapet.

VM-trean från sommaren 2014, Holland, var stora favoriter på förhand i EM-kvalets grupp A. Men landets kval har varit en lång pina för de holländska supportrarna. Inför sista matchen mot Tjeckien levde dock ett litet hopp. Men matchen såg ut som kvalet mest gjort för Holland.

Pavel Kaderabek satte 1-0 i den 24:e minuten och drygt tio minuter senare utökade Josef Sural till 2-0.

I den andra halvleken fortsatte ett håglöst Holland att släppa in mål. I den 66:e minuten stod Robin van Persie för ett självmål som gav Tjeckien 3-0.

Holland sprattlade till lite mot slutet. Klas Jan Huntelaar reducerade till 1-3 och Robin van Persie skulle revanschera sig lite för sitt självmål med ytterligare en reducering.

Holland förlorade dock med 3-2 och blev bara fyra i grupp A.

Se höjdpunkter från Hollands praktfiasko i sportsändningen ovanför.