Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

TV: Ingen Rooney - då blir Henderson kapten mot Spanien: "Vi har många ledare"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Wayne Rooney kommer inte att vara med mot Spanien under tisdagen, då ersätts han av Jordan Henderson som Englands lagkapten.
- Jag tycker att ibland har för mycket ansvar lagts på Wayne. Vi måste sprida ut det., säger förbundskaptenen Gareth Southgate.

Wayne Rooney var inte med på Englands träning under måndagen på grund av en lättare knäskada. Senare kom beskedet att anfallaren lämnar samlingen och återvänder till Manchester United. Den ordinarie lagkaptenen ersätts i den rollen av Jordan Henderson, som flera gånger tidigare, i landskampen mot Spanien.

- Jordan Henderson kommer att vara kapten. Nyckeln för mig är att vi har flera ledare, säger den tillfällige förbundskaptenen Gareth Southgate.

Southgate lyfter Englands många ledare som något som kan bli ett framgångsrecept.

- Jag tycker inte bara att vi kan ha en kapten. Jag tycker att ibland, och det har jag sagt innan, har för mycket ansvar lagts på Wayne. Vi måste sprida ut det. Det finns ledare redan och det finns andra potentiella ledare som jag tycker kan kliva fram. När du har ett lag med sådana spelare kan du ha stor framgång, säger Southgate.

England slog Skottland med 3-0 i VM-kvalet i fredags.

Publicerad 2016-11-14 kl 21:35

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER