TV: Inget EM för Hamréns Island - tappade ledning till förlust i slutskedet

EM 2021 (herr)

Ledning med två minuter kvar av ordinarie tid.
Då rasade Island ihop och släppte in två mål, vilket gav Ungern EM-biljetten.
- Vi är i helvetet just nu, säger Erik Hamrén.

Portugal, Frankrike och Tyskland. Under torsdagskvällen gjorde Ungern och Island upp om vilken nation som skulle ta den sista platsen i EM-slutspelets grupp F nästa sommar.

Island tog ledningen redan efter elva minuters spel, tack vare en ungersk bjudning. Gylfi Sigurdssons frispark, strax utanför straffområdet, tappades in i mål av den ungerska målvakten Peter Gulacsi.

- Aj, vad gjorde Peter Gulacsi?, säger C Mores kommentator Åke Unger.

1-0 till Island i paus.

Erik Hamréns Island såg länge ut att knipa biljetten till EM, men med två minuter kvar av ordinarie tid fick Ungern till kvitteringen. Efter flipperspel i straffområdet letade sig bollen fram till Loic Nego som skickade in 1-1.

På tilläggstid small det igen.

Ungern avancerade från egen planhalva genom Dominik Szoboszlai. Den unge talangen drev bollen en bra sträcka innan han avlossade högern en bra bit utanför straffområdet. Avslutet? Intill den bortre stolpen.

Island gjorde vad de kunde för att få till en kvittering därefter, men Ungern höll undan, vann med 2-1 och är därmed klart för EM nästa sommar.

- Väldigt besviken. Vi var fem minuter från EM. Vi arbetade inte så hårt som jag ville att vi skulle göra och de hade ett stort bollinnehav i den andra halvleken. Men så blir det när ett lag verkligen vill göra mål. Vi hade inte energin eller kraften till att vinna matchen. Jag måste fundera på om jag kunde ha gjort något annorlunda. Men vi hade inte energin i slutet, så är det bara, säger Erik Hamrén efter matchen och fortsätter:

- Vi är i helvetet just nu. Det är väldigt frustrerande. Jag känner för spelarna.

Ungern: Gulacsi, Fiola, Orban, Szalai - Botka, Kalmar, Nagy, Szoboszlai, Holender - Sallai, Szalai

Island: Halldorsson - Palsson, R. Sigurdsson, Arnason, Magnusson, Sigurjonsson, Gunnarsson, G. Sigurdsson, Gudmundsson - Bjarnarson, Finnbogason