TV: Inhopparens självmål gav Norge seger mot Nordirland

UEFA Nations League

Norge besegrade Nordirland med 1-0 i grupp ett av Nations Leagues Grupp B.
Det efter självmål av den nordirländske inhopparen Stuart Dallas.

Norge hoppades fortsätta sin fina form i Uefa Nations League när Nordirland kom på besök under onsdagen. Norge med firma Haaland/Ödegaard i spetsen, hade två raka segrar och låg delad etta med Österrike i grupp ett i B-divisionen.

Norge höll på att få en drömöppning på matchen. En lyftning över Nordirlands försvar hittade Erling Braut Haaland, som fick iväg ett avslut på mål. Efter en en läcker räddning av Nordirland-målvakten Trevor Carson, letade sig avslutet letade sig förbi Carson mot öppet mål - men nordirländske mittbacken Tom Flanagan hann upp och räddade bollen på mållinjen.

Norge dominerade bollinnehavet och skapade mest under den första halvleken, men den slutade mållöst. Utan det dröjde till den 68:e minuten innan matchens första mål kom.

På en Norge-hörna skickade Martin Ödegaard in ett lurigt inlägg i Nordirlands straffområde. Inlägget träffade till slut nordirländske inhopparen, Stuart Dallas, som styrde bollen i eget mål till 1-0 Norge.

Det blev sedan det ända målet. Norge vann matchen med 1-0 och hakar genom sin tredje raka seger på Österrike i grupp ett av Nations Leagues Grupp B. Norge och Österrike befinner sig båda på nio poäng, men Österrike leder gruppen trots att Norge har bättre målskillnad. Det, då Österrike leder inbördes möten de två länderna emellan.

Norge: Hansen - Elabdellaoui, Strandberg, Ajer, Meling - Odegaard, Berge, Norrman, Elyounoussi - King, Haaland.

Nordirland: Peacock-Farrell - Smith, Flanagan, Evans, Ballard, Ferguson - Thompson, Evans, Saville - Washington, Magennis.