Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Jätteskandal mellan Italien-Serbien - matchen bröts

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blev skandalscener i samband med Italien-serbien i Genua. Matchen blev både försenad och avbruten på grund då serbiska fans kastade in saker på plan.

Det var skandalscener i Genua i samband med EM-kvalmötet mellan Italien och Serbien. Matchen avbröts efter sju minuters spel efter att den först skjutits upp en dryg halvtimme då de serbiska fansen krossat plexiglas och kastat in bengaler och fyrverkeripjäser på plan.

Det råder olika uppgifter om varför de serbiska fansen agerade som de gjorde. Enligt nyhetsbyrån AP så var det en protest mot att laget förlorade hemma mot Estland i fredags. Enligt serbiska uppgifter var det helt andra - och politiska orsaker - bakom.

Oroligheterna drog igång redan innan match och Serbiens målvakt - Vladimir Stojkovic - ska ha bett om att inte spela efter att han hotats vid spelarhotellet. Serbiska fans lär även ha attackerat den egna spelarbussen utanför arenan.

Attackerna skulle ha föranletts av att Stojkovic bytt klubb i Belgrad från Röda Stjärnan till Partizan. Stojkovic fördes till sjukhus, var inte skadad men bestämde sig för att inte delta i matchen.
-Han kom in i vårt omklädningsrum före matchen och sade att han inte bara var rädd för att spela här, utan för att återvända hem, han förstod ingenting, sade Italiens förbundskapten Cesare Prandelli.

-De serbiska spelarna hade uppfattningen att fansen skulle göra vad som helst för att stoppa matchen.

När spelarna kom ut på plan för första gången så buades det högljutt under den serbiska nationalsången samtidigt som det kastades in saker på plan. Enligt serbisk media så var det italienska fans som buade. Enligt italiensk media så var det serbiska fans som buade. Spelarna kallades in till omklädningsrummen och efter en dryg halvtimme kom de serbiska spelarna fram till fansen och bad dem att lugna ned sig. Strax efteråt beslöt polisen och domaren att matchen skulle starta.

Men bara sex minuter in i matchen så kastades de serbiska fansen återigen in saker - nu mot den italienska målvakten Emiliano Viviano varvid matchen avbröts.

Det troliga är att Italien tillskrivs seger med 3-0.

Publicerad 2010-10-13 kl 01:21
Annons
Annons
Annons