TV: Tyskland klart för EM 2020 - mittback bjöd på klackmål i storseger

EM-kval (herr)

Matthias Ginter klackade in sitt första landslagsmål i karriären.
Det lade grunden för att Tyskland slog Vitryssland och blev klart för EM 2020.
- Att göra ett sådant mål som back visar att ingenting är omöjligt, säger Ginter i en kommentar på Uefas hemsida.

Tyskland behövde under lördagskvällen en seger mot Vitryssland för att bli klart för EM 2020 och såg inledningvis ut att ha svårt att bärga det. Tyskland släppte i första halvlek till oväntat mycket bakåt, men tog samtidigt strax före halvtid ledningen.

Borussia Mönchengladbach-backen Matthias Ginter mötte i 41:a minuten ett inspel av Serge Gnabry i straffområdet och klackade både läckert, men också lite oväntat, bollen i mål till 1-0-ledning för hemmalaget i halvtid. Det var hans första mål på 29 landskamper i det tyska A-landslaget.

- Att göra ett sådant mål som back visar att ingenting är omöjligt. "Manu" (Manuel Neuer) hade rätt - efter 29 matcher var det min tur. Att få göra mål här i Tyskland är grädden på moset, säger Ginter i en kommentar på Uefas hemsida.

Några minuter in i andra halvlek utökade Tyskland. Bayern München-mittfältaren Leon Goretzka slog till och fick fira 2-0, samtidigt som Toni Kroos lite senare även sköt 3-0. Vitryssland var inte helt uddlöst och fick i slutet av andra halvlek en chans att reducera från straffpunkten, men i stället räddade Manuel Neuer den till hörna.

Kroos fastställde därmed i stället slutresultatet till 4-0 och, i och med att Nederländerna kryssade mot Nordirland, blev Tyskland klart för spel i EM 2020. Även Nederländerna blev under lördagskvällen också klart för europamästerskapet nästa sommar.

HÄR är alla nationer som hittills är klara för spel i nästa sommars mästerskap.

Tyskland: Neuer - Klostermann, Koch, Ginter, Schulz - Gündogan, Kimmich, Kroos - Gnabry, Werner, Goretzka.

Vitryssland: Gutor - Matvejtjik, Martynovitj, Naumov, Paljakou - Kovalev, Dragun, Majevski, Nekhajtjik, Stasevitj - Laptev.