Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Kaos och drönare avbröt kvalmatch - premiärministerns bror anklagas

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Drönare och tumult.

Stormande supportrar, spelarbråk - och en drönare. Serbiens kvalmatch mot Albanien avbröts efter kaos.

Nu rapporterar serbisk media att den albanske premiärministerns broder har gripits.

– Det är en politisk provokation, säger utrikesministern Ivica Dacic enligt TT.

När EM-kvalmatchen i tisdags spelades i Belgrad var matchen stängd för albanska bortasupportrar. Trots det spårade det ut fullständigt.

Bland annat rapporteras det om inkastade föremål mot de albanska spelarna från läktarna på Partizans arena, men i centrum hamnar en drönare som flögs in med provocerande flagga. Flaggan visar, enligt nyhetsbyrån Reuteurs, upp ett område som kallas "Stor-Albanien" - med en gränsdragning som innefattar Kosovo (se fotnot).

När serbiska spelare tog tag i flaggan uppstod mindre bråk mellan spelarna. Reuters skriver att Bekim Balaj, en albansk anfallare, till slut fick tag i flaggan och tog den mot sidlinjen. Då sprang en åskådare in och gav sig på spelarna med en plastpall. Lorik Cana, lagkaptenen i Albanien, brottade ner mannen.

Efter mindre tumult började de albanska spelarna och ledarna att lämna planen men fick utstå både inkastade föremål och slag på väg in i spelartunneln.

I efterhand har Serbiens utrikesminister Ivica Dacid hävdat att den albanske premiärministern Edi Ramas bror Olsi ska ha styrt drönaren från hederläktarien, skriver TT. Han uppges ha gripits av polis.

– Hade någon från Serbien vecklat ut en flagga för "Storserbien" i Tirana eller Pristina hade det kommit upp på FN:s agenda. Incidenten är särskilt kontroversiell för att det var Albaniens premiärministerns bror som gjorde det. Det ger en politisk dimension till det, det är en politisk provokation, säger Dacic.

Matchen avbröts av domaren Martin Atkinson och Uefa har bekräftat att incidenterna kring matchen kommer att utredas. Vilket straff som väntar, och för vilka, är fortfarande oklart.

I sociala medier cirkulerar en Youtube-video, filmad från läktaren, som visar en del av kalabaliken - bland annat när det albanska landslaget attackeras på väg av planen.

FOTNOT: Det finns ett laddat politiskt läge mellan Serbien och Albanien som till stor del handlar om Kosovo, ett land vars självständighet Serbien inte erkänner.

Publicerad 2014-10-15 kl 10:00
Annons
Annons
Annons