TV: Klockren filmning räddade poäng åt Tjeckien

Landslag

Skottland såg ut att gå mot tre poäng på Hampden Park. Men Rezeks filmning räddade oavgjort åt tjeckerna.

Skottland tog emot Tjeckien i dagens enda EM-kvalmatch på Hampden Park i Glasgow. Och slutminutrarna blev dramatiska.

Först föll Jan Rezek i straffområdet i den 90:e minuten - trots att ingen av repriserna visade någon kontakt från någon skotsk spelare. Domare Kevin Blom från Holland blåste dock straff. Michal Kadlec dunkade upp bollen i nättaket, vilket innebar 2-2.

Tre minuter senare föll den skotske backen Christophe Berra i det tjeckiska straffområdet - men domare Blom friade och varnade i stället Berra för filmning.

Tidigare i matchen hade Kenny Miller gjort 1-0 för Skottland, framspelad av Manchester United-mittfältaren Darren Fletcher. Fletcher satte själv 2-1 efter att Jaroslav Plasil kvitterat till 1-1 med magen.

Resultatet innebär att Tjeckien fortfarande ligger tvåa i grupp I. Laget tappade dock chansen att bli bästa tvåa - den plays Sverige som bekant är ute efter. Skottland ligger trea i grupp I, som toppas av Spanien.

Publicerad 2011-09-03 kl 20:10