TV: Knall av Norge - King poängräddare på stopptid

EM-kval (herr)

Spanien var två minuter från att säkra en EM-biljett.
Då klev Joshua King fram på stopptid och skickade in kvitteringen från straffpunkten.
- Det här är den bästa matchen vi har gjort, säger Lars Lagerbäck enligt Uefa efter matchen.

Första kvarten av matchen på Ullevål blixtrade inte till med någa superchanser. Norrmännen ropade efter straff efter fem minuter när de menade på att Joshua Kung blev neddragen av Sergio Ramos i straffområdet - domare Michael Oliver viftade bort situationen.

Hetaste chansen kom efter dryga kvarten. Spanjorerna spelade fint runt bollen innan Jesus Navas spelade in bollen i straffområdesboxen, där fanns Rodrigo som så när kunde peta in matchens första mål.

Norge kändes som det bättre laget ju längre matchen gick och hade ett par heta målchanser, bland annat genom King på nick inne i boxen - men Kepa Arrizabalaga hade inga problem med avslutet. Strax innan stopptid kom Kristoffer Ajer upp ensam efter Martin Ødegaards hörna men mittbackens fick ingen träff på nicken som gick utanför.

0-0 i paus, där Norge hade det mesta av bollinnehavet.

Norrmännen fick en ordentlig kalldusch precis i början av andra halvlek. Halvleken var två minuter gammal när Saul Niguez fick med sig bollen utanför straffområdet och avlossade ett högerskott som letade sig in i mål.

Spanjorerna tog över matchen mer och mer och var väldigt nära att göra 2-0 genom Fabián Ruiz som prickade överliggaren med ett fint distansskott. Om Spanien var nära 2-0 där var Norge nära kvittering kort därpå. Alexander Sørloth nickade ner bollen till Ole Selnæs som drog till direkt, i vägen var Saul med en fot och hade inte spanjoren varit där hade det varit 1-1.

Fabián Ruiz hittade stolpen vid ytterligare ett tillfälle i slutet av matchen, annars var det Norge som låg på för en kvittering och de skulle också få en gyllene chans. På stopptid valde domare Michael Oliver att blåsa straff när Kepa i målet kom ut klumpigt. Fram klev King som iskallt väntade in Kepa och skickade in kvitteringen till 1-1 - vilket också blev slutresultatet.

- Det här är den bästa matchen vi har gjort. Under vissa perioder hade vi problem men spelarna var fantastiska. Jag tycker att poängen är välförtjänt, säger Lars Lagerbäck enligt Uefa efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i klippet högst upp i artikeln.

Norge: Jarstein - Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Aleesami - Johansen, Berge, Henriksen, Selnæs - Ødegaard, King

Spanien: Kepa - Jesus Navas, Albiol, Sergio Ramos, Bernat - Ruiz, Busquets, Niguez - Rodrigo, Oyarzabal, Ceballos