TV: Kroatien vände mot Slovakien - säkrade EM-plats 2020

EM-kval (herr)

Kroatien vände 0-1-underläge till seger mot Slovakien.
Därmed är fjolårets VM-tvåa nu klart för spel i EM 2020.

Kroatien behövde under lördagskvällen besegra Slovakien för att bli klart för EM 2020, men fick inledningsvis ett rejält bakslag, då Robert Bozenik i 32:a minuten gav Slovakien ledningen på Stadion HNK Rijeka.

Det var i stället först i andra halvlek som fjolårets VM-tvåa vaknade till genom att göra två mål inom loppet av fyra minuter. Först kvitterade Nikola Vlasic till 1-1 och sedan nickade Bruno Petkovic Kroatien till 2-1-ledning. Det gav hemmalaget lite lugn och ro och när sedan Robert Mak i 66:e minuten blev utvisad efter sitt andra gula kort, så var saken mer eller mindre klar för hemmalagets del.

Kroatien höll i slutändan undan till 3-1 efter mål av Ivan Perisic och blev därmed klart för spel i EM 2020.

HÄR är alla nationer som hittills är klara för spel i nästa sommars mästerskap.