TV: Lagerbäcks Island klarade 0-0 med tio man

Landslag

Inför matchen pratade isländske förbundskaptenen Lars Lagerbäck om vikten av att inte släppa in mål på hemmaplan. Han är sannolikt ganska nöjd efter 0-0 mot Kroatien efter att Island avslutat matchen med tio man.

Lars Lagerbäck

Normalt sett är 0-0 hemma ett dåligt resultat i en kvalduell. Men för Island var 0-0 som en seger sedan laget tvingats spela nästan en halvlek men en man mindre på planen mot Kroatien i playoffmatchen till VM.

Island avslutade VM-kvalet med fyra matcher utan förlust. Lars Lagerbäck tog därmed Island till playoff och närmare ett stort fotbollsmästerskap än någonsin tidigare.

I den 50:e minuten kom händelsen som försatte Island i brygga. Mittbacken Olafur Skulason, som spelat i Helsingborg, blev frilägesutvisad efter att ha hamnat fel i en närkamp med Ivan Perisic.

Därefter tvingades Island försöka se till att hålla nollan intakt. Bollskickliga Kroatien tog över mer och mer, och Islands målvakt Hannes Halldorsson var på sitt allra bästa spelhumör.

Island lyckades med stor kämpaglöd hålla undan. De 12 000 åskådarna på Laugardalsvöllur jublade över 0-0 efter den isländska kämpainsatsen.
-Spelarna gjorde ett fantastiskt jobb, men domaren hade inte en av sina bästa dagar, sade Lagerbäck i tv efter matchen.
-Jag är inte nöjd.

Men Island har skrälläge inför tisdagens bortaretur.
VM-drömmen lever.
-Att försvara sig i nästan 45 minuter med en man mindre...jag kan inte beskriva med ord vad de här spelarna har gjort, sade Lagerbäck.

Publicerad 2013-11-15 kl 22:55