TV: Landström hjälte efter kavalkad av missar

Landslag

Sverige vann premiären i VM mot Colombia med 1-0. Det verkade omöjligt, men till fick Jessica Landström in bollen efter fint förarbete av Lotta Schelin.

Sverige skapade tre feta chanser första kvarten. En boll från Lotta Schelin rensades bort på mållinjen, och Jessica Landström sköt över i drömläge.
Colombia klarade den stormen,och växte in i matchen. Fotboll handlar till stor del om att behandla bollen, och det gjorde sydamerikanskorna ofta så mycket bättre än Sverige. Det var roligt att se Colombia. Men ur svensk synvinkel ville man ha ut mer av matchen än så.

-Ett fullt rättvist resultat. Kanske borde vi ha gjort något mål till, man fick vara nervös väldigt länge, sade lättade förbundskaptenen Thomas Dennerby till TV 4 efter segern mot Colombia.

Dennerby tyckte att Sverige saknade precision i spelet, men att det hamnade i skuggan av slutresultatet.
-Det viktigaste med en VM-premiär är att komma härifrån med tre poäng och det har vi gjort. Jag är jättelycklig.

Även andra halvlek kom att inledas med svenska målchanser. Nu blev det också utdelning, i 57:e minuten. Lotta Schelin tog sig fram på högerkanten och slog in bollen framför mål. Vid bortre stolpen mötte Jessica Landström, och det stod 1-0 till Sverige.

-Det var viktigt och skönt. Vilken framspelning från Lotta (Schelin), det är bara att lyfta på hatten för henne. Det var bara att sätta dit foten, sade Landström som närmast blickar fram mot matchen mot Nordkorea.
-Det gäller att fortsätta tro på vårt spel och spela vårt spel.

Schelin spelade fram till det svenska segermålet, men sumpade också flera bra målchanser.

-Nästa gång sitter den. Jag tycker att vi hade matchen och skapade mycket, vi får ta med oss det, sade Schelin till TV 4 efter matchen.

Lyonanfallaren tycker att Sverige, trots de knappa segersiffrorna, hade bra kontroll på matchen.
-Överlag kontrollerade vi det bra. De kom in i sitt kortpassningsspel, men jag tycker inte att det hände så mycket, sade Schelin som kände av den tryckande värmen mot slutet av matchen.
-Det var riktigt jobbigt sista kvarten.

Lagkaptenen Caroline Seger hade en tung dag på det svenska mittfältet, blev varnad före paus och utbytt när 20 minuter återstod.

Sverige vill få colombianskorna att springa sig trötta, men i stället var det stundtals svenskorna som fick jaga för att komma åt bollen.
Nästa match för Sverige är på lördag mot Nordkorea, en nation svenskorna vunnit över i de två senaste VM-turneringarna.