POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
1v

TV: Lindahl inför USA: "Man ska inte förlora matchen på förhand, det gör många lag"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hedvig Lindahl har stort självförtroende inför mötet med USA. 
Ett självförtroende som hon tror många andra lag inte har när de möter världsmästaren.
- Man ska inte förlora matchen på förhand mot USA, det är det som många lag ofta gör, säger Lindahl till TV4 Sporten. 

Efter en fantastisk sommar och höst gör sig nu damlandslagets givna bollstoppare Hedvig Lindahl sig redo för att möta regerande världsmästarna USA. Mötet spelas natten mot fredags, svensk tid, och Lindahl har inga tvivel om att Sverige kommer ge amerikanerna en rejäl match. Hon blickar även tillbaka och ser på det möte som snuvade laget på VM-guldet och vikten av att gå ut med raka ryggar och ett stort självförtroende mot USA. 

- Jag var otroligt besviken när vi inte tog oss vidare till finalen. Efter 90 minuter mot Nederländerna så tyckte jag att vi var närmare att göra ett segermål men så blev det inte och jag blev väldigt besviken över det. Jag känner att hade vi mött USA igen så hade det nog blivit en helt annan matchbild av det, en tajt match, vi får hoppas att det blir så imorgon istället. 

För egen del vad blir viktigt för Sverige för att kunna slå USA? 
- Det är alltid att vara beredd på att de kommer komma ut med stort självförtroende och tro att de är mer troliga att vinna denna matchen än vad vi är. Där måste vi också komma ut med självförtroende och stolt hållning och känna att vi också är ett bra lag. Vi kan spela vår fotboll och om vi gör det kan det bli svårt för dem. Man ska inte förlora matchen på förhand mot USA, det är det som många lag ofta gör. 

Är förhoppningen att knäppa dem på näsan imorgon? 
- Ja men så är det ju, varje match vill man ju vinna och som jag sa, vi spelar ofta jämna matcher, när de blev världsmästare 2015 så spelade vi oavgjort i gruppspelet nu förlorade vi VM men vi vet att vi hade en nivå till som vi kunde ha hittat. Det kommer bli jättetufft, vi har ju som sagt ett litet nytt lag och spelare som inte varit med på den här typen av matcher förut. Men det är också väldigt värdefullt att de kanske får lite speltid just mot ett världsmästarlag. 

Publicerad 2019-11-07 kl 14:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå