TV: Marcel Halstenbergs drömträff gav Tyskland tre poäng

EM-kval (herr)

Tyskland tog en väldigt viktig seger i EM-kvalet när man slog Nordirland på bortaplan i en strålande fotbollsmatch.
Mycket tack vare Marcel Halstenbergs drömträff.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Tyskland och Nordirland i spelaren.

Tyskland förlorade senast mot Nederländerna på hemmaplan med 4-2. Inför mötet med Nordirland borta valde tyskarnas förbundskapten Joachim Löw att göra två förändringar – Julian Brandt och Marcel Halstenberg gick in i startelvan medan Jonathan Tah och Nico Schultz fick börja vid sidan av.

Nordirland hade tagit full pott så här långt och en vinst mot tyskarna hade gett dem en lucka på sex poäng ner till Löws mannar.

Redan efter sju minuter var Nordirland nära att göra 1-0 genom Conor Washington – men Manuel Neuer stod i vägen och avvärjde friläget.

Efter nordirländarnas friläge växte sig tyskarna in i matchen och pressade på för ett ledningsmål – men den där riktigt heta målchansen fanns där inte.

Nordirland kom tillbaka mer och mer in i spelet ju närmare halvleken led mot sitt slut – mycket kraft fick nog hemmaspelarna från den fanatiska, grönklädda publiken på Windsor Park i Belfast.

Det var bra tryck på de nordirländska fansen under den första halvleken.

Strax innan paus tvingades Tyskland göra ett byte då Matthias Ginter tvingades lämna planen skadad – Jonathan Tah ersatte honom.

Precis innan stopptid fick Nordirland ett kanonläge att ta ledningen. Stuart Dallas tog sig runt på högerkanten och skickade in ett hårt inlägg som Neuer styrde rätt ut där Washington stod. Irländaren fick dock inte ordning på fötterna och Neuer kunde erövra bollen.

Direkt efter Nordirlands superchans kontrade Tyskland och var ytterst nära att ta ledningen genom Timo Werner – men då svarade Bailey Peacock-Farrell för en fin räddning.

Mållöst i paus efter en väldigt intensiv första halvlek.

Andra halvlek fick en pangstart.

Redan efter tre minuters spel kunde tyskarna ta ledningen – och vilket mål de bjöd på. Efter ett inlägg från högerkanten damp bollen ner framför Marcel Halstenberg som fick till en drömträff på halvvolley. Avslutet höll högsta klass och satt perfekt i krysset.

Så kan man också stänka dit sitt första landslagsmål.

Målet gav tyskarna självförtroende.

Tyskland visade upp sitt allra bästa register därefter och radade upp två vassa chanser direkt efter 1-0. ”De lattjar på skolgården nu Tyskland”, sa C Mores kommentator efter tyskarnas fina start på andra halvlek.

Nordirland försökte, försökte och försökte att få dit ett kvitteringsmål för att noppa en poäng – men lyckades inte.

Tyskland kunde hålla undan – och gjorde även 2-0 genom Serge Gnabry på stopptid – och tog en oerhört viktig seger i en match som bjöd på det mesta

- Efter förlusten mot Nederländerna sattes vi under press i dag och vi behövde få bukt med några svårigheter. Vi började inte bra. Vi skulle ha gjort det andra målet tidigare, säger Tysklands förbundskapten Joachim Löw till Sky Sports efter matchen.

I och med resultatet kommer avslutningen i grupp C bli en rysare.

Tyskland toppar gruppen på tolv poäng, lika många poäng som Nordirland har – med den skillnaden att tyskarnas målskillnad är bättre. Där bakom skuggar Nederländerna på nio poäng – som dessutom har en match mindre spelad.

Nordirland har Nederländerna borta, Nederländerna hemma och Tyskland borta kvar att möta.

Utöver dubbelmötet med Nordirland så ska Nederländerna i sin tur möta Vitryssland borta och Estland hemma.

Tyskland har Estland borta, Vitryssland hemma och Nordirland hemma kvar att möta.