TV: Mardröm för Norge - storförlust och utvisning

VM-Kval Europa

Norge åkte på en tung förlust i VM-kvalet mot Turkiet och föll med 0-3.
Efteråt var förbundskapten Ståle Solbakken framför allt missnöjd med hur det andra målet gick till.
Hörnsparken är en katastrof. Vi visste att alla hörnor kom på bortre stolpen, säger Solbakken till norska TV2.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Norge inledde VM-kvalet med att bortabesegra Gibraltar med 3-0. Turkiet överraskade samtidigt genom att besegra Nederländerna med 4-2 i sin premiär. Under lördagen ställdes Norge mot Turkiet i spanska Malaga.

Norrmännen fick en mardrömsstart när Ozan Tufan tryckte in 1-0 för Turkiet inne i straffområdet redan efter fyra minuters spel. Leicester-backen Caglar Söyüncü fyllde på till 2-0 när han nickade in en hörna efter knappa halvtimmen.

- Hörnsparken är en katastrof. Vi har tränat på det. Vi visste att alla hörnor kom på bortre stolpen. Det är en riktig lektion. Det är inte tillräckligt bra, säger Norges förbundskapten Ståle Solbakken till norska TV2.

Han fortsätter:

- Kanske måste vi ställa ännu högre krav på varandra. Vi måste utveckla vår tuffhet.

En kvart in i andra halvlek gjorde Tufan sitt andra mål för matchen när han vackert skruvade in 3-0.

Än värre blev det för Norge när inhopparen Kristian Thorstvedt blev utvisad efter bara 13 minuter på plan. Thorstvedt gick in med dobbarna först och träffade ankeln på sin motspelare, vilket skickade honom ut från gräsmattan och in i omklädningsrummet.

Norges storstjärna Erling Haaland blev utbytt i den 83:e minuten och hade en tung kväll. Turkiet toppar nu gruppen tillsammans med Montenegro på maximala sex poäng.