Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: MFF-stjärnan: "Målet är att gå vidare till högre nivå"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Erik Johansson har tagit sin i det svenska a-landslaget. Och nu vill Malmö FF-mittbacken utomlands så småningom.
- Jag strävar alltid uppåt och man vill ju testa sig själv för att se hur långt man kan komma, säger Johansson till fotbollskanalen.se.

I fredags spelade Sverige mot Moldavien i EM-kvalet. Då startade Malmö FF:s mittback Erik Johansson - hans första tävlingsmatch på a-landslagsnivå.

Efter matchen hyllades Johansson av förbundskaptenen Erik Hamrén, som plussade extra för MFF-spelaren.
- Det är alltid kul att höra. Det är fina ord och väldigt kul att höra, efter första landskampen. Det är bara att jobba vidare och försöka prestera så bra man kan och få fler chanser, säger Erik Johansson.

Hamrén pekade bland annat på din oräddhet när du går in i de här matcherna, vad är det som gör att det inte spelar någon roll att det är stora matcher du spelar?
- Jag har fått erfarenhet av de matcherna som jag spelade i Champions League förra säsongen. De har hjälpt mig väldigt mycket. Det har utvecklat mig som fotbollsspelare. Framför allt tempomässigt, det är bra mycket högre tempo i allsvenskan. När man lär sig att anpassa sig efter det så vet man vad man klarar av sen. Man blir inte lika orolig när man går ut till en match.

Blir du inte nervös?
- Nej, inte precis. Det är ju bara fotboll i grund och botten. Det är bara roligt att spela.

- Det är klart att man tänker, men man är ganska trygg i sig själv och vet vad man kan prestera. Då blir det inte så jobbigt.

Tror du att dina möjligheter att gå utomlands har ökat i och med den här matchen?
- Vet inte. Det är en match, men det är klart att om man spelar för landslaget så får man absolut ögonen på sig på ett annat sätt. Det tror jag, säger 27-åringen.

Vill du ut redan i sommar?
- Jag strävar alltid uppåt och man vill ju testa sig själv för att se hur långt man kan komma. Om det är i sommar eller om två år, det vet man inte. Men det är alltid ett mål att spela på en högre nivå.

Malmö-ledningen är införstådd med din vilja?
- Ja, det är de nog överlag där, att spelare vill utveckla sig i Malmö och hjälpa Malmö när man är där men att man samtidigt vill ta ännu fler steg också.

Var det någonsin aktuellt med en flytt i vinter?
- Nja, inte på allvar så, avslutar Johansson.

Publicerad 2015-03-29 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons