Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

TV: Nya förbundskaptenen: "Vill visa världen storheten med spansk fotboll"

Försök igen

Spansk fotboll går in i en ny era efter Vicente del Bosques framgångsrika styre är över. Nya förbundskaptenen vill titta framåt, men tar med sig en hel del från sin föregångare.
- Såklart kommer vi inte att kasta bort de fantastiska saker som spelarna och laget har gett oss, säger Julen Lopetegui.

EM-guld 2008, VM-guld 2010 och EM-guld 2012. Spaniens dominans inom världsfotbollen var total under några år. Efter två misslyckade mästerskap tackade Vicente del Bosque dock för sig och Julen Lopetegui är mannen som ska föra Spanien tillbaka till toppen. Den tidigare Porto-tränaren vill göra det med en blandning av nytt och gammalt.

- Vi kommer självklart att försöka ta med det bästa av de fantastiska saker som spansk fotboll har uppnått de senaste otroliga åren. Såklart kommer vi inte att kasta bort de fantastiska saker som spelarna och laget har gett oss. Vi måste dock anpassa oss efter förutsättningarna för varje ny utmaning, varje motståndare och försöka förbättra vår prestation. Fotbollen stannar inte, den lever inte i det förflutna och oavsett hur stolta vi är över det som varit så lever vi i nuet. Och vi ser till framtiden, säger Lopetegui på sin första presskonferens som spansk förbundskapten.

Lopetegui har tidigare varit förbundskapten för Spaniens U19-, U20- och U21-landslag. Och från sin egen erfarenhet tycker 49-åringen att den spanska framtiden är ljus.

- Det är sant att jag känner många av spelarna som jag jobbat med när de kommit upp genom U-lagen. Spanien har haft en otrolig generation spelare, och har fortfarande. De som är på väg upp är precis lika bra. Spelare fulla av kvalité, karaktär och ambition. Vi kommer försöka låta den kvalitén och ambitionen lyfta oss tillbaka till den nivån där vi vinner viktiga saker, får folk att bli exalterade och visar världen storheten med spansk fotboll.

Se ett utdrag från Lopeteguis första presskonferens som förbundskapten för Spanien i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-22 kl 11:05
LANDSLAG

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER