Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

TV: On Tour-gänget om ledare som dricker alkohol i landslagets dräkt: "Hajar till"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Finska ledare i Abu Dhabi har fått On Tour-gänget att haja till. Det efter att druckit alkohol öppet i landslagets dräkter - vilket även Sverige säger förekommer bland sina ledare.
- Det ser väldigt oprofessionellt tycker jag i alla fall när man representerar ett land och sitta och dricka alkohol så, säger Andréas Sundberg.

Sverige är ett av flera länder som är på januariturné i Abu Dhabi. Bland de andra länderna finns Finland. Den finska truppen delar hotell med On Tour-gänget, med Olof Lundh, Mattias Tjernström och Andréas Sundberg, och de har reagerat på de finska ledarnas uppträdande.

- Vi har hajat till två dagar nu. Samma dag som Finland hade spelat match så sitter deras ledare i den belgiska puben på vårt hotell och dricker bärs i sina landslagsoveraller. Samma sak i går så sitter de i poolområdet och dricker öl i sina landslagsdräkter. Det ser väldigt oprofessionellt tycker jag i alla fall när man representerar ett land och sitta och dricka alkohol så, säger Sundberg.

Även Olof Lundh ifrågasätter de finska ledarna.

- Man hajar ändå till. Det är kanske att man är naivt svenskt där när man ser fyra-fem finska ledare runt ett bord och dricker öl på eftermiddagen. Det är klart att man kan få ta sig en öl men just att koppla ihop det så med landslagsdräkten, det blir för mig underligt.

Efter att ha reagerat på de finska ledarnas agerande så fick Sveriges landslagsledning frågan om hur de ser på en sådan situation.

- Jag pratade med Lasse Richt, landslagschefen, ifall de har regler kring alkohol och om de skulle kunna tänka sig att göra så. Och då sa han att "man får använda sunt förnuft, och det händer och förekommer att vi också sitter med en landslagströja på och tar en öl ibland på eftermiddag/kväll", säger Andréas Sundberg.

Se Lundhs och Sundbergs resonemang i spelaren ovan.

Publicerad 2017-01-11 kl 13:14

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER