TV: Öqvist fixade drömstart - men semifinalen blev en mardröm

Landslag

2003 sköt hon Sverige till final. 2011 gav Josefine Öqvist Sverige starten man bara kunde drömma om.

Öqvist fick upprepat förtroende av förbundskapten Thomas Dennerby i semifinalen mot Japan. Och hon visade tidigt att det var rätt. I Sveriges första riktiga chans skulle hon fixa ett ledningsmål.

Den svenska anfallsstjärnan sprang ifrån sin försvarare och kom till ett skottläge från vänsterkanten. Öqvist sköt direkt i straffområdet och bollen seglade över målvakten Kaihori.

Öqvists glädje gick inte att ta miste om. Hon sprang först mot sina lagkamrater på planen – för att sedan ändra sig och ta riktning mot lagkamraterna på bänken. 27-åringen kan det här med att göra mål i VM-semifinalerna. 2003 gjorde hon målet som tog Sverige till final.

Josefine Öqvist var annars bänkad av Thomas Dennerby i de två inledande matcherna i VM. Därefter kom hon in i startelvan på Jessica Landströms bekostnad.

Glädjen blev dock kortvarig. Japan kvitterade bara minuter efter ledningsmålet och var därefter var numret större. I andra halvlek gick man ifrån till 3-1, vilket också blev slutresultatet.

Publicerad 2011-07-13 kl 22:38