Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Platini om Blatter: "Dags för en förändring"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Michel Platini hade bjudit in Sepp Blatters konkurrenter i Fifas presidentval när han valdes om som Uefa-president. Då gav han en tydlig uppmaning till Uefas medlemsnationer.
- Kanske är det dags för en förändring, sa Platini inför ögonen på Blatter.

Michel Platini valdes i går om, utan motstånd, som Uefa-president för en tredje period. Till kongressen i Wien hade fransmannen bjudit in Sepp Blatters konkurrenter i Fifa-presidentvalet; Prins Ali, Michael van Praag och Luis Figo, för att tala. Även Blatter var på plats på kongressen.

Inför Uefas 54 medlemsnationer gick Platini, som tidigare stöttat Blatter, till kritik mot schweizaren och menade att det är dags för en förändring.

- Alla nationella förbund i världen älskar Fifa. För Fifa är huset för fotboll. Alla nationella förbund här älskar Fifa, men de är inte nöjda med hur de driver Fifa och uttrycker sitt missnöje.

En journalist ställde då följdfrågan om Platini menade att han älskar förbundet Fifa, bara inte människorna i organisationen.

- Nej, det sa jag aldrig. Jag sa att det är okej för oss att en dag ändra. Jag stöttade Blatter 1998, 2002, 2006 och 2010. Men kanske är det dags för oss att få lite nytt blod i förbundet. Jag säger det med respekt för Herr Blatter. Vi bråkar inte, vi försöker gå framåt på ett bra sätt.

Av de tre inbjudna gästerna var det Michael van Praag som gick hårdast åt Sepp Blatter och menade att han inte kunde lämna fotbollen i det skick som det styrs nu.

Publicerad 2015-03-25 kl 08:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons