Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Publikskandal hos Sveriges gruppmotståndare - matchen avbröts

Foto: Youtube

Nästa

Avbryt
Försök igen

EM-kvalfotbollen skakas av en publikskandal. Målvakten Igor Akinfejev fick en bengal i huvudet när Montenegro tog emot Ryssland i Sveriges kvalgrupp. I den andra halvleken valde domaren att bryta matchen för gott efter nya oroligheter.

Det hann gå knappt 20 sekunder av EM-kvalmatchen i fotboll mellan Montenegro och Ryssland i Podgorica. Sedan avbröts allt spel på grund av en präktig publikskandal. Någon på läktaren kastade ner en brinnande bengal i huvudet på den ryske målvakten Igor Akinfejev. Det tog illa på målvakten, lagkamrat med svenskarna Pontus Wernbloom och Carlos Strandberg i klubblaget CSKA Moskva, som låg utslagen på planen.

Kort därefter fick den 29-årige Akinfejev, som såg illa medfaren ut, bäras ut på bår. Den tyske domaren Deniz Aytekin valde att omedelbart föra ut spelarna från planen. Matchen mellan lagen avbröts under en dryg halvtimme men återupptogs. Akinefejev byttes ut och reserven Jurij Lodigin ersatte.

Avbröt matchen - för gott

Målvakten fördes till ett lokalt sjukhus. En doktor från Uefa, Slobo Mandic, följde med och rapporterar att Akinfejev är vid medvetande.

Speakern ska ha meddelat publiken att matchen omedelbart skulle avbrytas om ytterligare oroligheter inträffade på läktarna.

Arrangören stod för sitt ord i den andra halvleken. Ryssland fick straff och skytten Roman Sjirokov fick utstå glåpord och inkastade föremål. Han missade, bollen gick ut till inkast och därefter drabbade de båda lagens spelare samman med knuffar och bråk. Till slut valde de ryska spelarna att helt sonika vandra av planen. Domare Deniz Aytekin tog då beslutet att avbryta matchen för gott, enligt Reuters.

Österrike leder gruppen
I den tredje matchen i grupp G avfärdade Österrike hemmalaget Liechtenstein med 5—0. Noterbart från den matchen?

Österrike hade fem olika målskyttar: Martin Harnik, Marc Janko, David Alaba, Zlatko Junuzovic och Marko Arnautovic. Österrike toppar därmed gruppen med 13 poäng, Sverige ligger tvåa med nio inspelade poäng.

Inför matchen stod både Ryssland och Montenegro på fem inspelade poäng vardera. Det är oklart vad som — poängmässigt — blir utfallet av den avbrutna matchen.

Se publikskandalen i senaste sportsändningen i spelaren ovanför

 

 

Publicerad 2015-03-27 kl 23:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons