TV: Pukki historisk - ledde Finland till viktig kvalseger

VM-Kval Europa

Teemu Pukki har nu gjort flest landslagsmål av alla herrspelare i Finland.
Anfallaren gjorde båda målen i 2-0-segern i måstematchen borta mot Kazakstan.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Efter hemmaförlusten mot Ukraina senast var Finland tvunget att besegra Kazakstan på bortaplan under tisdagen för att VM-hoppet skulle leva på allvar. Seger blev det också - när Teemu Pukki skrev landslagshistoria.

Norwich-forwarden satte båda målen när Finland vann med 2-0 och tog tre viktiga poäng i kvalgruppen. Därmed tog han också över Jari Litmanens rekord för flest gjorda mål i det finländska herrlandslaget.

Pukki gjorde först sitt 32:a landslagsmål när han stötte in 1-0 från nära håll i slutet av första halvlek och fyllde på med mål nummer 33 när han slog in en målvaktsretur till 2-0 i början av andra halvlek. Det blev också slutresultatet.

Tack vare segern går Finland upp på en tredjeplats i gruppen på samma poäng som tvåan Ukraina. Senare under kvällen tar Ukraina emot fyran Bosnien-Hercegovina i en nyckelmatch om andraplatsen. Frankrike ser ut att springa i väg med gruppsegern och säkra en direktplats till VM 2022.