TV: Qatar tog historisk seger i asiatiska mästerskapen - skyttekungen slog rekord med cykelspark

Landslag

Qatar tog sin första seger någonsin i de asiatiska mästerskapen efter finalseger med 3-1 mot Japan.
En av hjältarna blev Ali Almoez med sitt nionde mål i turneringen - nytt rekord.

Se Qatars vackra 1-0 och 2-0 i spelaren ovan.

Qatar laddar inför VM på hemmaplan 2022. Landet har satsat rejält för att bli slagkraftigt till det kontroversiella mästerskapet. Och under fredagen nådde Qatar sin största fotbollsframgång hittills. Landet slog Japan i finalen av de asiatiska mästerskapen, och tog sin första seger någonsin i turneringen.

Sudan-födde Ali Almoez gav landet ledningen i den 12:e minuten när han trixade upp bollen i och med en cykelspark hittade nätet. Målet var anfallarens nionde i turneringen - nytt rekord i de asiatiska mästerskapen.

Abdulaziz Hatim utökade i den 27:e minuten med ett mycket läckert skott som curlade sig in i bortre hörnet.

Japan reducerade 20 minuter från slutet, men med en straff i den 83:e minuten kunde Akram Afif se till att Qatar kunde spela av de sista minuterna utan några riktiga nerver. Landet tog sin första seger någonsin i turneringen efter 3-1 i finalen mot Japan.

Finalmatchen föregicks av att värdlandet Förenade Arabemiraten - som föll mot Qatar i semifinal - via sitt fotbollsförbund lämnade in en protest till det asiatiska fotbollförbundet där man hävdade att Qatar har använt sig av två otillåtna spelare i mästerskapet, varav en var skyttekungen Ali Almoez. Några timmar före avspark beslutade det asiatiska fotbollsförbundet att Qatar skulle få spela finalen, trots protesten.

Publicerad 2019-02-01 kl 17:03