TV: Ronaldo med hattrick i Portugals kross

EM-kval (herr)

Portugal är ett steg närmare EM efter 6-0 mot Litauen.
Cristiano Ronaldo stod för tre av målen i storsegern.

Den regerande Europamästaren Portugal är ett steg närmare turneringen nästa år. Hemma mot Litauen blev det en enkel resa.

Portugal tog ledningen i den sjunde minuten efter att Cristiano Ronaldo fällts i straffområdet. Juve-stjärnan tog själv hand om straffen och satte säkert 1-0. Ronaldo utökade efter drygt 20 minuter efter ett läckert, curlat avslut.

I den andra halvleken fortsatte Portugal att ösa på och gick upp i en 5-0-ledning efter mål av Pizzi, Goncalo Paciencia och Bernardo Silva. Cristiano Ronaldo fick sedan sätta kronan på verket när han skickade in 6-0 med ett distinkt avslut i den 65:e minuten.

Portugal behåller i och med segern sitt försprång på en poäng ner till Serbien på tredjeplatsen i gruppen. I den sista omgången ställs portugiserna mot Luxemburg.