TV: Rooney blev hyllad i sista landskampen när England körde över USA efter drömmål

Landslag

Wayne Rooney blev i kväll hyllad i sista landskampen.
Då körde England över USA med 3-0 på Wembley.
- Det var jättestort för mig, säger Rooney enligt BBC.

Den engelske anfallaren och förre Manchester United-stjärnan Wayne Rooney, numera i DC United, gjorde i kväll sin sista och 120:e landskamp för det engelska landslaget. Anfallaren inledde mötet på bänken, men blev inför avspark hyllad av både med- och motspelare, då han stegade in på planen sist av alla, ihop med sina fyra barn, och tog emot en minnestavla av FA (det engelska fotbollsförbundet).

- Det här är nytt för mig. Jag vet att vi är annolunda i jämförelse med andra länder och jag tycker att det är jättebra av FA att hylla spelare som har satt avtryck i internationell fotboll. Det hände aldrig förut och det borde ha gjort det, säger Rooney enligt BBC.

- Jag tycker att det är rätt sak att göra. Det var jättestort för mig. Jag frågade om Harry Kane kunde ge mig placketen (minnestavlan som han fick före avspark) och jag hoppas att jag kan göra detsamma för honom en dag, fortsätter han.

England gjorde det även bra på planen. I mitten av första halvlek höjde landslaget tempot och fick genast utdelning. Manchester United-mittfältaren Jesse Lingard var först ut att få fira, då han i den 25:e minuten tog avslut utanför straffområdet och skruvade in bollen i det bortre krysset till 1-0. Ett vackert mål och England var i ledning.

Två minuter senare fick det vitklädda laget fira igen. Liverpool-backen Trent Alexander-Arnold var kylig från en position ute på högerkanten och placerade in 2-0 till hemmalaget.

I den 58:e minuten fick Rooney, till hemmafansens stora förtjusning, äntligen beträda planen. Han ersatte Lingard och drog för sista gången på sig kaptensbindeln. Rooney hade ett farligt avslut i matchens slutskede, men fick se bortamålvakten rädda avslutet.

England vann till slut med 3-0 efter mål av Callum Wilson i matchens slutskede, ett trevligt slut för Rooney på en lång landslagskarriär. Rooney gjorde totalt 53 mål på 120 landskamper och representerade England i sex mästerskap.

- Min åsikt är att England är i säkra händer utifrån vad jag sett den här veckan. Jag tycker att sättet som de coachas på är briljant. Det är en jättebra grupp av unga spelare som har en ljus framtid. De kan bli nästa lag att ta hem en pokal till England, säger Rooney.

Lagens startelvor:

England: Pickford - Alexander-Arnold, Dunk, Keane, Chilwell - Delph, Winks - Sancho, Dele, Lingard - Wilson.

USA: Guzan - Yedlin, Miazga, Brooks, Villafaña - McKennie, Trapp - Pulisic, Green, Weah - Wood.