TV: Rooney fixade tre engelska poäng

Landslag

Wayne Rooney fick en chans, och tog den. Med sin frispark ordnade han tre engelska poäng mot Estland.

Wayne Rooney

England hade svårt att få hål på Estland. Och Wayne Rooney var blek.

Men med kvarten kvar av EM-kvalmatchen fick England en frispark precis utanför straffområdet — och Rooney glänste till.

Lagkaptenen lyckades precis överlista Estlandsmålvakten Sergei Pareiko när han skickade bollen i mål, tätt intill stolpen. Målet var Rooneys andra under EM-kvalet.

Målvakten fick något av en revansch när han gjorde sig stor och stoppade en fri Rooney från att göra 2—0 på tilläggstid.

Estland, med svenske förbundskaptenen Magnus Pehrsson, fick efter en mållös första halvlek sin lagkapten Ragnar Klavan utvisad i den 48:e minuten då han drog på sig sitt andra gula kort.

England leder grupp E på maximala nio poäng.

Publicerad 2014-10-12 kl 20:00