TV: Sané debutmålskytt i Tysklands överkörning

Landslag

Leroy Sané blev i kväll debutmålskytt i landslaget.
Då tog Tyskland en enkel seger mot Ryssland med 3-0.

Se målet i spelaren ovan.

Tyskland stod i somras för en fiaskoartad insats genom uttåg i gruppspelet i VM i Ryssland och följde i höst upp det med svaga resultat i gruppspelet i Nations League. Efter ett kryss och en förlust mot Frankrike, samt en förlust mot Holland, så behövde landslaget i kväll en seger i vänskapsmötet med Ryssland för att vända den negativa trenden.

Då började tyskarna bra på Red Bull Arena. Manchester City-stjärnan Lero Sané, som inte fick följa med landslaget till Ryssland, höll sig i den åttonde minuten framme efter inspel i straffområdet av Serge Gnabry och placerade in 1-0, första landslagsmålet i karriären.

Sané var därefter fortsatt pigg och hotade i den 22:e minuten med en nick från nära håll, men fick se Lunev rädda bollen mellan de ryska stolparna. Till slut fick tyskarna utdelning igen, men den här gången genom Niklas Süle till 2-0 efter hörna. Mittbacken tog emot bollen på backen och slog med enkelhet in bollen i mål.

Tyskland forsatte därefter att dominera och gick till halvtidsvila med en 3-0-ledning efter mål av Serge Gnabry. I andra halvlek hade Tyskland ytterligare ett par chanser mot ett blekt Ryssland, men fick vara nöjt med seger med 3-0.

Kalmar FF:s förre brasseanfallare Ari da Silva Ferreira, numera i ryska Krasnodar, spelade från start, men blev utbytt i den 55:e minuten. Det var hans debut och första match i det ryska landslaget sedan han fick ryskt medborgarskap.

Det var ett styrkebesked för Joachim Löws landslag, men värre för Ryssland, som på tisdag ställs mot Sverige på Friends Arena i Nations League.

Lagens startelvor:

Tyskland: Neuer - Ginter, Sule, Rudiger - Kehrer, Kimmich, Havertz, Hector - Gnabry, Werner, Sane

Ryssland: Lunev - Nababkin, Neustädter, Dschikija, Rausch - Ionov, Gazinskij, Kuzyayev, Mirantschuk - Terokhin - Ari.