TV: Se Kosovos historiska första mål - kryssade mot Finland

VM-Kval Europa

Kosovo spelade under måndagen sin allra första tävlingslandskamp.
Borta mot Hasse Backes Finland spelade man 1-1, efter mål av Valon Berisha.

Tidigare har inte Kosovos landslag erkänts av Fifa. Men under måndagen spelade landet sin första tävlingslandskamp någonsin. Man mötte Finland i Åbo och efter 90 minuters spel kunde Kosovo jubla över sin första officiella poäng i historien.

Men det började inte bra. Efter en hörna sköt förre Kalmar FF-backen Paulus Arajuuri in bollen från nära håll till 1-0 för Finland, i den 18:e minuten.

Efter en timmes spel kom dock kvitteringen. Thomas Lam fällde Bernard Berisha och drog på sig en straff. Den förvaltade Valon Berisha väl. Red Bull Salzburg-spelaren dunkade upp straffen i vänstra krysset.

Matchen slutade 1-1.

Kosovo hade inför matchen stora problem att få alla sina spelare registrerade. Sex spelare fick ett godkännande bara några timmar innan avspark.

Se Kosovos historiska mål i sportsändningen ovan.

-
-

Fakta

Resultaten från kvällens VM-kvalmatcher

Georgien-Österrike 1-2

Albanien-Makedonien 1-1 (avbruten på grund av regn, kommer eventuellt att återupptas)

Israel-Italien 1-3

Spanien-Liechtenstein 8-0

Kroatien-Turkiet 1-1

Ukraina-Island 1-1

Serbien-Irland 2-2

Wales-Moldavien 4-0

Finland-Kosovo 1-1

Publicerad 2016-09-05 kl 22:59