TV: Spaniens mittfältsikon och debutanterna målskyttar i storsegern mot Malta

EM-kval (herr)

Spanien utklassade Malta och vann med hela 7-0.
Ikonen Santi Cazorla nätade tillsammans med debutanterna Pau Torres och Dani Olmo.

Spanien blev genom sitt kryss mot Sverige klart för EM 2020 nästa sommar och mot Malta fick därför en hel del spelare som inte matchas så mycket i kvalet speltid. Bland annat startade Santi Cazorla och Alvaro Morata klev in från start i anfallet, båda två blev målskyttar.

Första heta chansen uppstod efter knappa kvarten spelad, Pablo Sarabia slog in bollen som hamnade framför Juan Bernat som inte fick iväg en tillräckligt hårt nick utan bollen hamnade rakt i målvakten Henry Bonellos famn.

Det var Spanien som gjorde 1-0, detta genom just nämnde Morata. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet med ett par nickar nådde bollen fram till spanjoren som enkelt stötte in ledningsmålet.

Spanien hade därefter ny nätkänning då Gerard Moreno dunkade in bollen på en retur men målet dömdes bort för offside.

I stället fick ikonen Cazorla göra 2-0, fint framspelade av Moreno placerade 34-åringen in bollen via vänsterstolpen. Det var Villarreal-stjärnans 15:e mål i sin 80:e landskamp.

I andra halvlek hade Sarabia ett jätteläge att göra 3-0 men då räddade Maltas mittback Jonathan Caruana skickligt med huvudet på mållinjen. I 61:a minuten byttes Sergio Ramos ut mot debutanten Pau Torres, sekunder senare fick han öppet mål efter hörna vilket betydde 3-0. Knappt minuten hann gå innan Sarabia också skrev in sig i målprotokollet till 4-0.

Ytterligare en debutant skulle få göra mål, denna gång genom 21-årige Dinamo Zagreb-spelaren Dani Olmo som rundade målvakten och sköt in 5-0, vackert framspelad av Thiago. Även 6-0 och 7-0 kom genom Moreno och ett långskott från Jesus Navas.