TV: Stormakterna levererade direkt i VM-kvalpremiären

Landslag

Frankrike, England och Holland inledde VM-kvalet på bästa möjliga sätt. Desto tyngre var det för Italien som fick 2-2 mot Bulgarien.

Frankrike fick in sitt 1-0 efter 20 minuter när Abou Diaby fixade bortaledningen mot Finland. Målet blev även matchens enda i Helsingfors när Frankrike tog sin första trepoängare.

Holland hade tuffare motstånd i form av Turkiet men lyckades ändå också få med sig en trepoängare från premiären. Skyttekungen Robin van Persie öppnade toppmötet  med att skyttekungen nickade in 1-0 efter sjutton minuter.

Det dröjde sedan till de 92:a minuten innan tvåan kom. Luciano Narsingh blev frispelad och ensam med målvakten chippade yttern läckert in 2-0.

Det största styrkebeskedet stod ändå England för i bortamatchen mot Moldavien. Redan efter fyra minuter förvaltade Frank Lampard en straff till 1-0.

England ångade sedan på till 3-0 innan halvtidsvilan via ytterligare ett mål av Lampard och ett från Jermain Defoe. I den andra halvleken fyllde James Milner på med 4-0 innan Leighton Baines fastställde slutresultatet till 5-0.

Värst var det för EM-finalisten Italien som började osäkert mot Bulgarien och låg under med 1-0 efter en halvtimme. Sedan vaknade nyblivne italienaren Pablo Daniel Osvaldo till liv och vände matchen med två mål på fyra minuter till 2-1.

Men i den 66:e matchminuten hittade Bulgarien målet igen och Georgi Milanov gjorde 2-2 och fixade en poäng i VM-kvalpremiären.

Kolla in Englands samtliga mål i toppen. Målen från Frakrike och Italiens matcher är i botten.

Av rättighetsskäl kan vi inte visa Hollands mål.

Publicerad 2012-09-07 kl 22:49