TV: Svensk kross - U21-landslaget körde över Italien

Sverige var piskat att vinna mot Italien i U21-kvalet till EM.
Det gjorde man också - med 3-0.
- Vi gör det fruktansvärt bra, säger målskytten Gustav Henriksson till C More.

Sverige tog tre klara poäng mot Italien i kvalet till U21-EM på tisdagen.

IFK Norrköpings Pontus Almqvist gjorde snyggt 1-0 från nära håll efter tolv minuters spel, framspelad av sin anfallspartner för dagen, Daleho Irandust.

Men Sverige ville mer, Almqvist ville mer.

Efter halvtimmen spelad utökade Peking-anfallaren Sveriges ledning till 2-0. Sverige rensade från eget straffområdet och kom till en två mot en-situation. Jesper Karlsson friställde Almqvist som behärskat prickade in sitt andra mål för kvällen.

I den andra halvleken fortsatte Sverige att visa målfarlighet i straffområdet. På en hörna hamnade bollen hos mittbacken Gustav Henriksson som iskallt rullade in 3-0 från nära håll.

- Han är nästan overkligt kall, konstaterade C More-experten Erik Edman om målet.

Målet blev matchens sista och Sverige vann klart med 3-0 och tog därmed tre blytunga poäng i kvalet. Man studsade därmed tillbaka från förlusten mot Island senast. Fortsatt krävs det dock mycket för att Blågult ska kvalificera sig för EM-slutspelet.

- Vi gör en riktigt bra match, vi försvarar så som vi ska göra, stänger mitten och håller dem till kanterna. Jag tycker inte att de kommer till mycket lägen. Vi gör en fruktansvärt bra match och förtjänar tre poäng, säger målskytten Gustav Henriksson till C More.

Irland toppar gruppen, sju poäng före Sverige, men med en match mer spelad.

Sverige: Dahlberg - Beijmo, Henriksson, Poppler Isherwood, Kahl - Bengtsson, Erlingmark, Ingelsson, Karlsson - Irandust, Almqvist

Italien: Carnesecchi - Adjapong, Pellegrini, Carraro, Gabbia, Pinamonti, Cutrone, Maleh, Delprato, Zanellato, Sottil

Publicerad 2020-09-08 kl 20:20