TV: Sverige kryssade mot Danmark i Bäckströms debut

Det svenska u21-landslaget kryssade då mot Danmark (2-2).

Se Sveriges mål från matchen i spelaren ovan

0:15
Lahdo ger Sverige ledningen mot Danmark
0:19
Ondrejka sätter dit 2-2 mot Danmark

I Antalya fick Sverige en drömstart, Joe Mendes följde på längs högerkanten och hittade in till Mayckel Lahdo som fick på kanonträff utanför straffområdet och ledningsmålet var ett faktum efter knappa 20 minuters spel.

- Det är ett riktigt fint avslut, säger C Mores kommentator Peter Backe.

Det var Lahdos första landskamp med u21-landslaget och således också hans första mål.

Efter knappa halvtimmen skulle det dock komma ett par tunga minuter för Sveriges del då Danmark vände på matchen, efter 32 minuters spel kom 1-1 från Casper Winther. Cirka minuten senare slarvade Sverige i uppspelsfasen och vändning fullbordades efter mål av Wahid Faghir.

Sverige skulle dock komma tillbaka och undvika förlust efter mål av Jacob Ondrejka som från sin vänsterkant hittade nättaket i ett mål som blev matchens sista. Lahdo stod för assisten och noterades därmed för både mål och assist.

Publicerad 2022-11-17 kl 16:16