TV: Sverige på väg mot nedflyttning - efter Liverpool-spelarens show

LISSABON. Fjärde raka förlusten i Nations League är ett faktum.
Sverige föll mot Portugal med 3-0 - efter show av Diogo Jota.
- Det är tungt såklart. Vi ville inte åka hit och förlora med stora siffror, säger Viktor Claesson i C More.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Sveriges herrlandslag är inne i en dyster trend. Under onsdagen föll man med 3-0 på bortaplan mot Portugal, som saknade Cristiano Ronaldo (testat positivt för covid-19). Nu har Janne Anderssons lag förlorat fyra raka tävlingsmatcher.

Portugal rivstartade matchen. Direkt fick Liverpools nyförvärv Diogo Jota till ett skott som gick tätt utanför ena stolpen, och i den fjärde minuten nickade William Carvalho i stolpen efter inlägg av Joao Cancelo.

Sedan var det Sveriges tur att bränna ett jätteläge, efter tolv minuters spel. Högerbacken Mikael Lustig fick bollen till sig vid den bortre stolpen efter en hörna, tog emot den och sköt sedan över ribban.

I den 21:a minuten tog Portugal ledningen. Hemmalaget spelade sig igenom Sveriges försvar och efter pass från Diogo Jota placerade Bernardo Silva in 1-0 i ena hörnet. 14 minuter senare var Sverige inte långt ifrån att kvittera till 1-1. Forwarden Marcus Berg fick på ett skott som räddades i stolpen av Portugals målvakt Rui Patricio.

När det såg ut som att Sverige skulle gå in till pausvila med 0-1 på resultattavlan så small det igen. Ett långt inlägg från nämnde Cancelo nådde fram till Jota, som tog emot bollen och enkelt tryckte in 2-0 bakom Robin Olsen. Varken Pontus Jansson eller Mikael Lustig lyckades plocka upp forwarden. Sverige-lägret skrek på offside, men domaren Srdjan Jovanovic friade.

I den andra halvleken gick Sverige för en reducering och tio minuter in var Viktor Claesson, som startade till vänster på mittfältet i Emil Forsbergs frånvaro, nära att näta. Men Krasnodar-spelarens skott räddades nere vid ena stolpen av Rui Patricio.

I den 72:a minuten tog Portugal död på matchen helt. Diogo Jota var då i farten igen. Liverpool-spelaren tog sig runt på vänsterkanten, bröt in centralt och tryckte in 3-0 från nära håll. Han gjorde alltså två mål och en assist.

Sverige har nu förlorat alla sina fyra Nations League-matcher hittills. Man ligger sist i sin grupp och riskerar att ramla ur division A (högstadivisionen). Kroatien, som är näst sist, har tre poäng. Två omgångar återstår. Sverige har Kroatien (hemma) och Frankrike (borta) kvar att möta, och måste gå förbi Kroatien för att inte ramla ur divisionen.

- Det är svårt när de kontrar sönder oss. Vi måste vara mer nogranna och inte tappa bollen på fel ställen. Och ha lite flyt också. Får vi in bollen så är det en helt annan matchbild. De får matchen dit de vill. Vi kommer upp i en bra nivå, men det räcker inte.

Portugals startelva: Rui Patricio - Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Raphael Guerreiro - William Carvalho, Bruno Fernandes, Danilo - Diogo Jota, Joao Felix, Bernardo Silva

Sveriges lag: Robin Olsen - Mikael Lustig (Mattias Johansson 54), Pontus Jansson, Victor Nilsson Lindelöf, Pierre Bengtsson - Dejan Kulusevski (Sebastian Larsson 88), Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Viktor Claesson - Robin Quaison (Alexander Isak 62), Marcus Berg (Martin Olsson).