TV: Sverige till U21-EM efter jättebragd mot Frankrike

Landslag

Det krävdes en bragd.

Sveriges U21 levererade det - och mer därtill - och är klart för EM 2015 efter 4-1 hemma mot Frankrike.

– Vi är ett fantastiskt kollektiv, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till Fotbollskanalen.

Sverige fick en drömstart på matchen. Efter två minuter fick Blågult en hörna och Isaac Kiese Thelin, Malmös starke anfallaren, nickade direkt in 1-0.

En kvart in i matchen började Frankrike äta sig in i matchen, men Sverige skulle få 2-0. I en snabb kontring hittade Emil Krafth fram till John Guidetti, som iskallt frispelade Kiese Thelin. Ett moget vänsteravslut senare hade Sverige utjämnat.

70 minuter in kom 3-0 efter att Oscar Lewickis skott, på en hörna, styrts in av fransk spelare. Strax fdärefter hettades det också till rejält när John Guidetti och Geoffrey Kondogbia rykt ihop. Båda varnades med gult kort.

När Frankrike sedan gjorde 3-1 via Laywin Kurzawa med bara minuter kvar såg det mörkt ut för Sverige - då klev Oscar Lewicki fram. Igen. Mittfältaren tryckte in 4-1 med högerbenet, via en fransk spelare, på hörna. Igen.

4-1, matchen slut och Sverige till U21-EM i Tjeckien.

Sverige: Carlgren – Krafth, Milosevic, Baffo, Konate – Kris Olsson, Khalili, Lewicki, Hallberg – Guidetti, Kiese Thelin.

Frankrike: Aréola – Foulquier, Laporte, Umtiti, Kurzawa – Kondogbia, Imbula, Tolisso – Thauvin, Bahebeck, Ntep

Publicerad 2014-10-14 kl 20:15