TV: Tjeckien till EM efter sen vändning mot Kosovo

EM-kval (herr)

Kosovo tog ledningen mot Tjeckien och tog greppet om en EM-plats.
Då vände tjeckerna sent och är klart för mästerskapet efter en 2-1-seger.

Det blev en spännande match när tvåan och trean i EM-kvalets grupp A - Tjeckien och Kosovo möttes. Hemmalaget var inför matchen en poäng före i tabellen, och hade alltså greppet om den andra platsen till mästerskapet bakom England.

Efter en mållös första halvlek var det gästerna, med Kalmars Fidan Aliti och AFC:s Anel Rashkaj från start, som skulle ta ledningen. Atdhe Nuhiu stod för en fantastisk nick i den 50:e minuten och tog Kosovo upp på en andraplats i gruppen.

Men det skulle inte bli någon skrällseger. Alex Král kvitterade med ett lurigt skott i den 71:a minuten, och i den 79:e minuten låg 21-åringen även bakom segermålet. Spartak Moskva-mittfältaren nickade en hörna mot mål, och Ondrej Celustka styrde in 2-1.

Tjeckien vann matchen och säkrade därmed en plats i EM 2020.