TV: Turkiet klart för EM - efter Juve-backens räddning på mållinjen

EM-kval (herr)

Turkiet är som sjunde land klart för EM 2020.
Det efter 0-0 hemma mot Erik Hamréns Island.

Turkiet hade chansen att säkra en EM-plats med en poäng hemma mot Island. Samtidigt var gästerna piskade att vinna för att ha en chans på en av de två direktplatserna till mästerskapet. Island kommer dock med största sannolikhet att få en bonuschans via playoff då nästan alla lag från Nations Leagues grupp A nått en EM-plats via kvalet.

Den första halvleken blev väldigt avvaktande och chansfattig, och slutade också 0-0. Den tidigare HIF:aren Alfred Finnbogason tvingades utgå i den första halvleken efter att ha landat olyckligt med handen efter en duell.

Den andra halvleken såg länge ut som den första. Men knappt tio minuter från slutet fick gästerna ett superläge att ta ledningen. Bödvar Magnusson nickade en hörna förbi målvakten, men på mållinjen agerade Juventus-backen Merih Demiral räddande ängel.

Matchen slutade 0-0, och Turkiet kunde fira en EM-plats. Island får nu förlita sig på playoff.

I och med att Island bara tog en poäng är även Frankrike klart för EM 2020.

Lagens startelvor:

Turkiet: Günok - Celik, Demiral, Söyüncü, Meras - Yokuslu, Tekdemir, Tufan - Calhanoglu, Yilmaz, Ünder.

Island: Halldórsson - Pálsson, Árnason, R. Sigurdsson, Skúlason - Bödvarsson, G. Sigurdsson, Bjarnason, Traustason - Sigthorsson, Finnbogason.