TV: Turkiet tog poäng mot Frankrike - firade med kontroversiella målgesten

EM-kval (herr)

Frankrike dominerade stora delar i mötet med Turkiet.
Oliver Giroud såg ut att bli matchhjälte med sitt mål men turkarna lyckades rädda en poäng i slutet - något de firade med en militärhonnör till stöd för landets invasion i Syrien.

Första kvarten på Stade de France bjöd på en intensiv tillställning. Fransmännen hade bollinnehavet för det mesta och skapade också matchens första farliga målchans efter 17 minuter. Efter ett fint kombinerat spel kom Antoine Griezmann chansen att spräcka nollan men turkarnas Mert Günok stod emot - vilket han även gjorde på Moussa Sissokos retur.

Kort därpå kom nästa fina läge för fransmännen. Griezmann släppte fint bollen vidare till Sissoko som kom bakom i straffområdet, mittfältaren klippte till direkt men återigen var Günok i Turkiets mål med på noterna.

Hemmanationen fortsatte med trycket och med tio minuter kvar av halvleken kom nästa heta möjlighet. Griezmann drog på en fint skott utanför straffområdet som så när letade sig in i krysset.

Turkiets hetaste målchans kom en kvart in på andra halvlek. Hakan Calhanoglu lyfte vackert fram till Burka Yilmaz som fick ett bra läge, men skottet gick över Steve Mandanda i fransmännens mål.

Med 20 minuter kvar att spela ersatte Oliver Giroud Wissam Ben Yedder på topp - och Chelsea-anfalleren behövde bara fyra minuter på planen innan han hittade målet. På Griezmanns hörna nådde Giroud högst och nickade in 1-0 till Frankrike.

Glädjen blev dock kortvarig i Paris.

Bara fem minuter efter Girouds 1-0 kom kvitteringen och återigen var det en inhoppare som stod för målet. Hakan Calhanogly slog frisparken som Kaan Ayhan nickade in bakom Mandanda i det franska målet.

Frankrike var närmast att ta hem segern i slutet av matchen, men mötet slutade 1-1.

När domaren blåste av matchen firade Turkiet på samma vis som de gjorde mot Albanien senast - genom en militärhonnör till stöd för landets invasion i Syrien. EU:s medlemsstater gjorde tidigare under måndagen ett uttlande där de starkt fördömde Turkiet och Vänsterpartiets riksdagsledamot Håkan Svenneling kräver nu att nästa års Champions League-final flyttas från landet.

Resultatet gör att Turkiet fortsatt toppar gruppen på samma poäng som Frankrike, 19, med två matcher kvar att spela. Där bakom har Island fortfarande chansen att nå en av de två främsta platserna, islänningarna står på 15 poäng.

Frankrike: Mandanda - Pavard, Varane, Lenglet, Hernández, Tolisso, Sissoko, Matuidi, Griezmann, Coman, Ben Yedder

Turkiet: Günok - Celik, Damiral, Söyüncü, Yokuslu, Tufan, Meras, Tekdemir, Yilmaz, Karaman, Kahveci