Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Tvingades spela vidare efter skandalen

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Rysslands målvakt Igor Akinfeev träffades i huvudet av en brinnande bengalisk eld. De ryska spelarna ville efteråt avbryta matchen men tvingades spela vidare utan sin lagkamrat.

Det var redan i matchens första minut som skandalscener utbrast på Podgorica City Stadium i Montenegro. Den ryska målvakten Igor Akinfeev träffades av en bengal som kom flygandes från läktarhåll. 28-åringen föll ihop på planen och fick köras ut med bårbilen. Efteråt avbröts matchen, men återupptogs efter 33 minuter.

– De borde ha brutit matchen omedelbart, sa tränaren Fabio Capello till sovsport.ru.

Enligt ryska nyhetsbyrån Tass ska Uefas matchdelegat ha konsulterat med presidenten Michel Platini innan de beslutade att fortsätta spela. För efter ett kort uppehåll och Ryssland bytt målvakt så återupptogs matchen.

Känslorna på läktaren kokade men det var först i den 75:e minuten som nästa skandal var framme. Det var efter att Ryssland missat en straff som den montenegrinska publiken började kasta in ännu mer föremål på planen. Denna gång hade domaren inget annat val än att avbryta matchen då de ryska spelarna vägrade spela vidare.

Efteråt var Montenegros förbundskapten Branko Brnovic frustrerad.

– Jag ber om ursäkt till de ryska spelarna över de som hänt. Det var inte förvånande att matchen avbröts efter den andra incidenten, sa han till den serbiska tv-kanalen RTCG.

– Mina spelare är helt förstörda och saknar ord över de som hänt. Vi har nu ingen chans att kvalificera oss och står troligtvis mot ett stort med tomma läktare. Lyckligtvis har vår förbundsordförande Dejan Savicevic ett gott rykte inom UEFA, vilket kommer hjälpa oss att komma på rätt spår igen.

Igor Akinfeev ska ha flygit hem med resten av laget igår kväll men med både hjärnskakning och brännskador. Enligt ryska medier kommer nu CSKA Moskva begära kompensation av UEFA då målvakten riskerar att missa ligamatchen mot Zenit nästa helg.

Publicerad 2015-03-28 kl 11:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons