TV: Tyskland tog revansch - se segern mot Polen

Österrikiska Bundesliga

Tyskland har återställt ordningen i EM-kvalet i fotboll.
VM-guldmedaljören från i fjol slog Polen med 3—1 i Frankfurt och tog över ledningen i grupp D.

Tyskland tappade fem poäng på de tre första matcherna i EM-kvalet.

Nu, efter sju omgångar, toppar det regerande världsmästarlaget kvalgruppen och är på god väg till Frankrike. På torsdagen blev det revansch för förlusten borta mot Polen (0-2).

Thomas Müller öppnade målskyttet i den 12:e minuten efter ett mönsteranfall och när VM-guldskytten Mario Götze utökade till 2-0 sju minuter senare verkade det bli en behaglig resa mot tre poäng för Tyskland.

Polen slog dock tillbaka. Robert Lewandowski, till vardags i Bayern München, vet hur man gör mål på tyska målvakter - även på lagkompisen Manuel Neuer. Språngnicken fram till 1-2 på Kamil Grosickis precisa inlägg var av det hårdare slaget. Dessutom satte det standarden för avslutningen av den första halvleken. Polen, och Lewandowski, kunde mycket väl ha kvitterat.

Götze igen
Lagen fortsatte att skapa chanser efter paus. Tyskland tog tag i matchen och bollen och Polen hade stundtals att svårt att freda sitt straffområde. Efter lite mer än tio minuter hittade Toni Kroos fram till Götze som sköt i stolpen bakom Lukasz Fabianski.

Polen hade också ett jätteläge men Neuer räddade Krzysztof Maczynskis hårda skott och fick se returen "rikoschetteras" utanför sin vänsterstolpe.

Avgörandet kom i den 82:a minuten. Müller sköt, Fabianski släppte retur och Götze fördubblade sin målskörd, 3-1.

Skotsk missräkning
Skottland hade chansen att ta sig upp jämsides med Polen, men det blev inte tre poäng mot Georgien. Långt ifrån.

Valerij Kazaisjvili satte segermålet, 1-0, inför hemmafansen i Tbilisi på halvvolley i den 38:e minuten.

Irland hade inga problem mot Gibraltar. I och med 4-0-segern klättrade laget från den gröna ön förbi Skottland, upp på tredje plats. Den 35-åriga lagkaptenen Robbie Keane gjorde två av målen, det ena på straff.

I grupp I skulle Danmark skaffa sig en buffert till Albanien inför de två avslutande bortamatcherna mot Armenien och Portugal. Så blev det inte. Matchen i Köpenhamn slutade mållös vilket innebär att Danmark och Albanien - som har en match till godo - båda står på elva poäng, en bakom spellediga Portugal.

Tyskland: Neuer – Can, Boateng, Hummels, Hector – Schweinsteiger, Kroos – Müller, Özil, Bellarabi – Götze.

Polen: Fabianski – Piszczek, Szukala, Glik, Rybus – Maczynski, Jodlowiec, Krychowiak, Grosicki – Lewandowski, Milik.

Publicerad 2015-09-04 kl 22:35