TV: Tyskland vann - men Sinclairs mål dämpade festen

Landslag

Tyskland gav fotbolls-VM en bra start. 2—1 i premiären mot Kanada såg länge ut att bli en större seger, men Christine Sinclair reducerade med en frispark i 82:a minuten.

Det fotbollsintresserade Tyskland har bestämt att damernas VM ska vara en fest. Publikmässigt uppfylldes förväntningarna på öppningsmatchen, som spelades inför 73 000 åskådare på ett fullsatt Olympiastadion i Berlin. Tusentals människor hade även samlats för att se matchen på storbildsskärm i Frankfurt, där finalen spelas 17 juli.

Med två VM-guld i rad och fem raka EM-guld är Tyskland favoriter till en ny titel. Första halvlek bekräftade hemmanationen favoritskapet, med våg efter våg av tyska anfall. Kerstin Garefrekes nickade in ett inlägg i tionde minuten. Kort före paus fick Celia Okoyino Da Mbabi springa fri på en långboll och rullade kallt in 2—0.

Efter paus fortsatte tyskorna att skapa chanser. Bland annat sköt Garefrekes över öppet mål från nära håll.

Men i stället reducerade Kanadas skyttedrottning Christine Sinclair med en snygg frispark över muren i 82:a minuten. Det var ett mål som dämpade hemmapubliken, men också gav andra nationer hopp om att den planerade tyska marschen mot tredje raka VM-guldet kanske kan stoppas.

Micke Larsson/TT

Tyskland: 1 Angerer - 3 Bartusiak - 4 Peter - 5 Krahn - 6 Laudehr - 7 Behringer - 9 Prinz - 10 Bresonik - 13 Okoyino Da Mbabi - 14 Kulig - 18 Garefrekes.

Kanada: 18 McLeod - 2 Zurrer - 6 Kyle - 7 Wilkinson - 8 Matheson - 9 Chapman - 12 Sinclair - 13 Schmidt - 14 Tancredi - 16 Filigno - 20 Nault.

Publicerad 2011-06-26 kl 20:13