TV: Vidal om bortdömda målet: "Svårt att acceptera ibland"

Landslag

Chiles ledningsmål dömdes bort efter videogranskning.
Arturo Vidal hamnade i diskussion med domaren och ger nu sin syn på situationen.
- Ibland är det svårt att acceptera domarens beslut, säger han.

Portugal fick ett mål bortdömt för offside efter videogranskning under söndagens 2-2-möte med Mexiko. Det nya systemet för videogranskning används under för-VM i Ryssland och hamnade i fokus även i matchen mellan Chile och Kamerun.

Eduardo Vargas gjorde 1-0 i den första halvleken, men målet dömdes bort efter granskning. Lagkamraten Arturo Vidal, som spelade fram till målet, blev upprörd efter domarens beslut.

- Det är första gången som vi spelar med den nya teknologin. Man är så fokuserad ute på plan och det är inte lätt alla gånger att acceptera domarens beslut. Men det är ett bra hjälpmedel, säger Vidal på presskonferensen efter matchen.

Chile vann till slut med 2-0. Med knappt tio minuter kvar nickade Arturo Vidal in ledningsmålet och Eduardo Vargas fastställde slutresultatet på tilläggstid.

Se presskonferensen med Vidal i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-19 kl 16:05