TV: Wijnaldums drömträff gav Nederländerna viktig seger i EM-kvalet

Landslag

Nederländerna går en tuff kamp med Tyskland och Nordirland i EM-kvalet.
På söndagen tog de ett kliv mot turneringen nästa år efter en drömträff av Georginio Wijnaldum mot Vitryssland.
- Mitt mål var det överlägset bästa jag har gjort för landslaget, säger målskytten.

Nederländerna tog ett ytterst viktig och tung seger i veckan mot Nordirland i EM-kvalet, efter att de vänt ett sent underläge till vinst med 3-1. På söndagen tog de ytterligare kliv mot att säkra en plats i turneringen nästa sommar, när de slog Vitryssland med 2-1.

Bägge målen från gästerna kom från Liverpoolmittfältaren Georginio Wijnaldum. Han gjorde först 1-0 med pannan efter lite mer än en halvtimmes spel, något som var bland de första chanser Nederländerna skapade.

Andra målet kom ett tiotal minuter senare och var betydligt vackrare.

Wijnaldum fick bollen en bit från målet av Steven Bergwijn och vände upp och avlossade ett hårt vristskott från 25 meter. Bollen borrade sig vackert upp i krysset bakom Aljaksandr Hutar i Vitrysslands mål.

- Mitt andra mål var det överlägset bästa jag har gjort för landslaget, säger målskytten enligt Uefas hemsida.

Vitryssland gav sig själva chansen att få med sig poäng när Stanislaŭ Drahun reducerade i den andra halvleken, men hemmalaget kom inte närmre än så. Segern tar Nederländerna upp på 15 poäng, vilket är tre mer än Nordirland och Tyskland i Grupp D, då tyskarna har en match mindre spelad.

- Det var en svår kväll för oss. Det var inte enkelt att spela som en plan som den. Det var också väldigt jobbigt att släppa in målet. Vi slappnade av i andra halvleken och positionsspelet var inte så bra. Vi tappade bollen för ofta. Vi vet att vi kan vara bättre, men det var ett bra resultat, säger Wijnaldum.

Publicerad 2019-10-13 kl 20:44