Tyskland hjälpte Sverige i och med 3-0 segern mot Österrike

Landslag

Matchen mellan Tyskland och Österrike var mycket viktig för Sveriges VM-chanser. Tyskland gjorde vad man förväntades göra och vann tämligen enkelt med 3-0.

Det var en underhållande första halvlek när Tyskland tog emot Österrike. Tyskarna tryckte på direkt i inledningen mot ett Österrike som fick koncentrera sig på att försvara. Men det tog 27 minuter innan Tyskland tog ledningen och då gjorde man det genom målkungen Miroslav Klose som därmed tangerade Gerd Müllers målrekord i tyska landslaget. Det var Kloses 68e mål för Tyskland.

Den andra halvleken var bara sex minuter gammal när Marco Reus hittade in med en passning snett bakåt till Toni Kroos som slog till direkt. Ett mycket fint avslut av mittfältaren och Tysklands grepp om matchen blev allt hårdare.

I den 89e minuten utökade Müller Tysklands ledning till 3-0 efter ett oerhört vackert anfall där bollen gick som på ett snöre innan Müller kunde rulla in bollen i öppet mål.

Österikke var på inget sätt ofarliga och skapade några halvchanser under matchen, men tyskarnas seger var välförtjänt. Resultatet var kanon för Sverige som i och med segern mot Irland gick upp på andra plats i gruppen, tre poäng framför Österrike och Irland.

Österrike: Almer; Garics, Dragovic, Pogatetz, Fuchs; Alaba, Kavlak; Harnik, Ivanschitz, Arnautovic; Weimann.

Tyskland: Neuer; Lahm, Mertesacker, Boateng, Schmelzer; Khedira, Kroos; Müller, Özil, Reus; Klose.