Tyskland konfunderat efter segern

Landslag

Tyskland blandar och ger i fotbolls-EM. Ett par bra insatser, några sämre. Men är i final ändå.
"Landslaget blir allt mer gåtfullt", anser till exempel legendaren Franz Beckenbauer.

Efter den dramatiska matchen mot Turkiet, där Phillipp Lahm ordnade den tyska 3-2-segern först på tilläggstid, hyllar de tyska medierna framför allt Turkiet.
"Om vi ska vara helt ärliga: De svårt decimerade turkarna var sett över hela matchen det bättre laget. Respekt", skriver tidningen Express.
"Turkarna började med ett hissnande spel, 15-3 i skott i första halvleken!", konstaterar Bild Zeitung.
Förre förbundskaptenen och landslagskaptenen Franz Beckenbauer är i en krönika i tidningen inne på samma spår.
"Turkarna fortsatte med sin uppoffrande kamp - och klarade det ju nästan igen".

Berg-och-dalbana

Frankfurter Allgemeine Zeitung beskriver i sin nätupplaga matchen som en känslomässig berg-och-dalbana. Under rubriken "Vi var de bättre turkarna" rapporterar tidningen om hur de tyska spelarna efter slutsignalen behövde några minuter för att förstå vad som hänt.
"De verkade nöjda och befriade från en tyngd. Men också helt slut".
Efter den stabila tyska segern mot Polen, förlusten mot Kroatien och en knapp men tillräcklig seger mot Österrike, följde en stark match mot Portugal i kvartsfinalen. Och så en svagare igen mot Turkiet och ingen vet riktigt vad de ska tro inför söndagens final.
Men, med den tyska finalhistorien i ryggen vågar många ändå hoppas.
Franz Beckenbauer igen:
"Det är vår första final på sex år, sedan VM 2002. Och den här gången borde det egentligen vara vår tur igen att ta en titel".