Tyskland Lahmslog Turkiet i sista minuten

Landslag

Philipp Lahm var i händelsernas centrum i semifinalen mot Turkiet. Han berövades först på en solklar straff, men fick till slut sin revansch.
Först spelade han fram till Miroslav Klose och sen avgjorde han matchen med sitt vackra 3-2-mål i den 90:e minuten.

Turkiet brydde sig inte det minsta om att lagen saknade en hel drös med startspelare. De chockade Tyskland med sitt kompakta försvarsspel och snabba omställnings- och anfallsspel. Få tillslag och massor av avslut mot Jens Lehmann gjorde att Tyskland blev taget på sängen under den första halvtimmen. Därför var det inte särskilt konstigt att Turkiet gjorde 1-0.
Det var egentligen bara en tidsfråga.

Och matchminuten var 22 när Ugur Boral tog vara på en retur från Kazim Kazims ribbskott, Turkiets och Kazim Kazims dittills andra ribbträff för övrigt, och satte bollen mellan benen på Jens Lehmann som aldrig sett äldre ut. Men han var inte den ende som var värd att klandra vid den situationen. Det tyska försvaret tappade helt markeringen på Boral och det håller inte i en EM-semifinal.

Men Tyskland reste sig snabbt, om än inte helt hållet. På en snabb kontring fyra minuter senare visade Lukas Podolski och Bastian Schweinsteiger klassen när de passade sig snyggt fram till kvitteringen.
Startskottet för ett tyskt kommando tänkte många, men så blev det inte alls. Turkiet fortsatte med sitt positiva och frejdiga spel och Tyskland, inte minst Michael Ballack, hade problem att ta sig in i matchen under den första halvleken.

I den andra halvleken fick vi se ett helt annat Tyskland. Ett Tyskland som fick igång lagmaskinen. Ett Tyskland som blev bestulet på en straff i den 51:a minuten när Philipp Lahm kapades av Sabri Sarioglu. Men Lahm skulle få sin revansch. Med lite mer än tio minuter kvar av nickade Miroslav Klose in segermålet, snöpligt för Turkiet som gjorde en riktigt bra match.

Philipp Lahm slog in bollen och Rüstü Recber tvekade och gav Klose möjlighet att kyligt nicka in 2-1.

Men historien upprepade sig. Turkiet kom tillbaka och gjorde 2-2. Sentürk styrde in inspelet från Sarioglu och matchen var helt jämn igen. Då klev Lahm fram och fick sin slutgiltiga revansch för den uteblivna straffen.
Med ett fantastiskt avslut i den 90:e minuten sköt han Tyskland till sin sjätte EM-final.

Publicerad 2008-06-25 kl 22:51