Tyskland till final - Italien berövat på straff

Landslag

Tyskland är i final mot England i U21-EM efter 1-0 mot Italien.

Hoffenheims Andreas Beck sköt 1-0 efter 48 minuter. Ett lågt distanskott, som i stort sett kom från ingenstans, smet in bakom Andrea Consigli och in vid dennes högra stolpe.

På slutet kunde Italien fått straff efter att en tysk spelare fått bollen på handen innanför straffområdet.

Tyske målvakten Manuel Neuer var, som vanligt, oerhört bra och bjöd på flera fina räddningar på frisparkar från Mario Balotelli. Den märkligaste var en fotparad på övertid. Neuer såg ut att vara på väg åt fel håll men höll balansen och stod kvar och sparkade iväg bollen rakt ut när den kom farande mot mål.

I den sjunde minuten fick Sebastian Giovinco iväg ett kanonskott som Manuel Neuer tippade till hörna. Tio minuter senare var det dags igen när Marco Mottas nick så när räddades av Neuer.

Tysklands 1-0-ledning stod sig matchen ut och på måndag ställs laget mot England i finalen i Malmö. Då kan tyskarna vinna mästerskapet för allra första gången.

Publicerad 2009-06-26 kl 22:42