Tyskland utbuat - England vände 0-2 till 3-2 i Berlin

Landslag

England hade 0-2 borta mot Tyskland på Olympiastadion i Berlin efter en timmes spel. Vid slutsignalen hade engelsmännen vänt till 3-2.

Tyskland tog ledningen hemma mot England efter cirka 25 minuters spel när Mario Gomez frispelades och säkert avslutade bakom Jack Butland i det engelska målet.
Besiktasanfallaren som spelar för en plats i sommarens EM-trupp firade sitt mål men noterade snart den assisterande domarens höjda flagga och Gomez besvikelse blev ännu lättare att förstå på reprisbilderna där man tydligt kunde se att avvinkningen var felaktig. Nathaniel Clyne höll inte den engelska försvarslinjen utan upphävde offsiden.

Innan halvtidsvilan fick ändå Tyskland fira ordentligt. Englands målvakt Jack Butland hade skadat sig strax innan och även om Toni Kroos inte lär ha vetat om skadan kunde han utnyttja den när han distanssköt mot Butlands ena stolprot. Målvakten kunde inte kasta sig ordentligt och efter målet bars han ut på bår skadad.

England tvingades till ett byte och in kom Fraiser Forster.

I den andra halvleken fick så Mario Gomez jubla utan att firandet stördes av den assisterande domaren. Sami Khedira skickade in ett inlägg som Gomez mötte perfekt med pannan och nickade in 2-0 bakom nyinbytte Forster.

England svarade dock snabbt. Bara några minuter senare fick Harry Kane bollen i offensivt straffområde och med något så passande som en Cruyff-fint vände han bort sina försvarare och placerade reduceringsmålet säkert vid den bortre stolpen.

I den 71:a minuten bytte Roy Hodgson ut Danny Welbeck och satte in Jamie Vardy i hans ställe. I sin fjärde landskamp fick Leicesterstjärnan också göra sitt första mål. Bara tre minuter efter inhoppet mötte han ett lågt högerinlägg från Nathaniel Clyne och klackade in 2-2-målet.

Vändningen fullbordades när nästa spelare satte sitt första landslagsmål i karriären. Eric Dier nickade in 3-2 på tilläggstid - något som också blev slutresultatet och tyskarnas buades ut rejält efter slutsignalen.

Så här startade lagen:

Tyskland: Neuer; Can, Rüdiger, Hummels, Hector; Kroos, Khedira; Müller, Özil, Reus; Gomez.

England: Butland; Clyne, Smalling, Cahill, Rose; Henderson, Dier, Alli; Lallana, Welbeck, Kane.