Tyskland vände - klara för EM-final

Landslag

Tyskland vände underläge 0-1 till vinst med 3-1 i semifinalen mot Norge, och får nu möta England i final.

Tre inhoppare räddade Tyskland i semifinalen mot Norge i dam-EM i fotboll.
Fatmire Bajramaj, Célia Okoyino da Mbabi och Simone Lauder vände matchen med varsitt mål i den andra halvleken och Tyskland kunde vinna med 3-1.

I EM-finalen väntar England som slog Nederländerna i semifinal med 2-1. Segermålet kom i förlängning.

Det var tre olyckliga minuter (59-61) som fällde Norge. Man tappade koncentrationen för några ögonblick och det utnyttjade effektiva tyskor med två mål genom Célia Okoyino da Mbabi och Simone Lauder.

Men det var Norge som tog ledningen redan efter tio minuter i den första halvleken. Ingvild Stensland slog en perfekt hörna som Isabell Herlovsen lyckades nicka i mål.

Tysklad var stressat och fick inte alls igång spelet i den första halvleken. Den andra startade betydligt bättre och Tyskland tog över spelet. Framför allt var det stjärnan Birgit Prinz som visade vägen med sitt inspirerande spel. Prinz hade även ett par bra mållägen men missade och hittills är hon utan mål i EM.

Norge, som slog ut Sverige i kvartsfinalen, saknade viktiga mittbacken Trine Rönning på grund av skada. Norges försvar var framför allt pressat i den andra halvleken då Tyskland tryckte på.

Norskorna jagade en kvittering i slutet men orkade inte riktigt flytta upp laget och Bajramaj kunde avgöra till 3-1 med sitt mål på tilläggstid.

Tyskland är storfavorit till ännu ett EM-guld på torsdag. Tyskorna har vunnit mästerskapet fyra gånger i rad (1995, 1997,

Tyskland-Norge 3-1 ((0-1))
0-1 Isabell Herlovsen (10), 1-1 Simone Lauder (59), 2-1 Fatmire Bajramaj (61), 3-1 Fatmire Bajramaj (90).

Varningar, Norge: Maren Mjelde, Toril Hetland Akerhaugen.
Domare: Kirsi Heikkinen, Finland.
Tyskland (4-5-1): Nadine Angerer - Babett Peter, Saskia Bartusiak, Annike Krahn, Bianca Schmidt (Celia Okoyino da Mbabi 46) - Melanie Behringer (Fatmire Bajramaj 59), Kim Kulig, Birgit Prinz, Linda Bresonik (Simone Lauder 46), Kerstin Garefrekes - Inka Grings.
Norge (4-4-2): Ingrid Hjelmseth - Camilla Huse (Hedda Gardsjord 82), Maren Mjelde, Marita Skammelsrud Lund, Toril Hetland Akerhaugen - Solveig Gulbrandsen (Melissa Wiik 76) , Anneli Giske, Ingvild Stensland, Lene Storlökken - Leni Larsen Kaurin (Cecilie Pedersen 62), Isabell Lehn Herlovsen.