Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

U 21-kaptenen: Måste ge ungdomarna tid

Lars-Åke Lagrell kritiserade igår U 21-landslaget och samtidigt skriks det efter föryngring i Lars Lagerbäcks trupp. Jörgen Lennartsson, förbundskapten för U 21 medger bristen på individuella talanger.
- Det är ett starkt lag, samtidigt som vi inte har någon Benzema, Fabregas eller Nani, säger han till fotbollskanalen.se.

Kritiken mot det låga antalet ungdomar i det svenska landslaget har varit stark efter EM-debaclet, men U 21-landslagets förbundskapten Jörgen Lennartsson tycker att man bör ha mer tålamod.
- Det finns många spännande spelare i det här laget som mycket väl kan spela i A-landslaget i framtiden, men man måste ge dem tid att växa in i rollen, säger han.

Lars-Åke Lagrell kritiserade Sveriges U 21-landslag, men hur bra är årets upplaga egentligen? - Vi är ett lag på gång. Men vi har jobbat lite annorlunda eftersom vi är direktkvalificerade till EM nästa år och därför inte har spelat några tävlingsmatcher på två år, säger han och tillägger:

- Det är ett starkt lag, samtidigt som vi inte har någon Benzema, Fabregas eller Nani. Det gör ju att vi måste jobba mer kollektivt.

Tidigare i sommar mötte ni storlag som Holland, Frankrike och Portugal med tre kryss som resultat. Hur bedömer man det? - Det var dubbla europamästarna, Holland, och de hade dessutom äldre spelare med eftersom de matchade OS-laget. Resultatmässigt är vi alltså nöjda med det.

Och det är inte bara A-landslaget som har problem med tillväxten. Neråt i åldrarna är också ont om framgångar och kanske kan det säga något om landslaget. Om går ner en åldersnivå är det nämligen länge sedan Sverige konkurrerade på hög nivå.
- Tittar man på U 19 så var den senaste årgången som kvalificerade sig för ett mästerskap den med Alexandersson, Patrik Andersson och Jocke Björklund.

Publicerad 2008-06-22 kl 17:42
Annons
Annons
Annons